معرفی سرویس رایانش

با توجه به نیاز همه اپلیکیشن‌ها و بازی‌ها به داشتن منطق و رفتار دلخواه در سمت سرور، سرویس رایانش این امکان را به شما می دهد که هر نوع منطق و رفتار پیچیده‌ای که پیاده سازی آن در سمت Client منطقی نیست، به سادگی با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی رایج پیاده‌سازی کنید و بر روی بکتوری اجرا شوند. سرویس رایانش کدهای شما را دریافت کرده و در کمتر از چند ثانیه آنها را راه اندازی می‌کند. چالش‌هایی از قبیل تغیر رفتار اپلیکیشن بدون به روز کردن اپلیکیشن، انجام کارها به صورت زمان‌بندی شده، پیش‌پردازش درخواست‌ها قبل از ارسال آنها برای دیگر سرویس‌های بکتوری و … با استفاده از سرویس رایانش به راحتی حل می‌شوند. یکی از مثال‌های ساده‌ی استفاده‌ از سرویس رایانش پیاده‌سازی bot برای بازی‌ها است.

ویژگی های این سرویس عبارتند از:

این سرویس در حال حاضر از NodeJs پشتیبانی می کند، اما در آینده زبان هایی هم چون پایتون، پی اچ پی و … نیز اضافه خواهند شد.

چرا رایانش؟

سرویس رایانش به شما اجازه می‌دهد در پنل بکتوری تابع تعریف کنید و با دادن ورودی و پارامترهای مختلف، از آن خروجی مد نظر خود را بگیرید. این توابع می‌توانند موارد ساده‌ای مانند پیغام خوشامدگویی روزانه تا موارد پیچیده‌ای مانند تراکنش‌های پایگاه‌داده برنامه‌تان باشد. از مهم‌ترین استفاده‌های سرویس رایانش برای برنامه‌های موبایل کم کردن نیاز برنامه به به‌روزرسانی (update) است. نیاز به به‌روزرسانی کمتر به این معنی است که کاربران شما سریع‌تر آخرین تغییرات را دریافت خواهند کرد و رضایت استفاده از اپلیکیشن شما بالاتر خواهد رفت.

برای مثال فرض کنید که شما یک بازی تولید کرده‌اید، و در این بازی، شما به کاربر با تمام کردن بازی، تعدادی سکه جایزه می‌دهید. اگر تعداد سکه‌ها در سمت برنامه موبایل تعیین شود(client-side) و شما بخواهید در نسخه بعدی این تعداد را تغییر دهید نه تنها مجبور به دوباره منتشر کردن برنامه موبایل خود از طریق مارکت‌های موجود شوید، بلکه دارندگان نسخه قبلی و نسخه جدید تجربه متفاوتی از بازی شما خواهند داشت! اما با تعریف تعداد سکه در یک cloud function با تغییر آن در پنل بکتوری بلافاصله تمام بازیکنان با منطق جدید بازی خواهند کرد.

استفاده از سرویس رایانش به همین کارهای ساده محدود نشده و این صرفا مثال ساده‌ای برای آشنایی شما با این سرویس است. به طور کلی هر عمل ورودی‌دادن و خروجی‌گرفتنی را، می‌توان در قالب یک cloud function تعریف کرد. برای مثال، توصیه ما این است که از SDKهای مرکز بازی و پایگاه‌داده به صورت مستقیم در اندروید استفاده نکنید و آنها را در سرویس رایانش به کار ببرید و سپس با استفاده از SDK رایانش رخدادی در مرکز بازی ثبت کنید و یا درخواستی به پایگاه‌داده بدهید، زیرا با این روش امکان بهینه‌سازی درخواست‌های پایگاه‌داده و یا تغییر منطق مرکز بازی خود را بدون نیاز به دادن آپدیت برای بازی خواهید داشت. به طور خلاصه، با به‌کاربردن سرویس رایانش می‌توانید برنامه خودتان را پویاتر، کم‌حجم‌تر، تغییرپذیرتر و امن‌تر کنید.

گام بعدی